Saturday, February 18, 2012

Oppdatering av Landinfos sider om LibyaBjørg Irene Karlsen i mail til Landinfo og UDI:
Siden på landinfo om Libya er svært lite oppdatert med det som egentlig skjer i landet i dag. Dette får store konsekvenser for libyere som søker asyl i Norge. Landinfo har et stort ansvar for å oppdatere siden i forhold til den anarkistiske, usikre og kaotiske situasjonen som råder i Libya i dag og de beviser som både  Human Right Watch  bl.a.  har lagt fram den seneste tiden om situasjonen i Libya.
Mennesker i opposisjon til opprørerne ,eller tilfeldige personer blir avrettet på gaten, fengslet og torturet, drept i fengsel, frastjålet eiendeler og hus blir brent.
Det er brigader som styrer i områder og lager egne regler . Bare i Tripoli er det mer enn 200 brigader som styrer hvert sine distrikt i byen.
Eks. En brigade sier det er ulovlig å IKKE ha skjegg for menn, fordi du da ikke er muslim. En  annen brigade spør folk hvilken stamme de kommer fra, hvor mye inntekt, hvor mange biler,  hvor mange  hus; og tvinger folk  til å gi fra seg eiendom og penger  for å få lov å passere.
Alle brigadene har sine egne fengsel. Kvinner blir tvunget til seksuelle handlinger for å få vite hva som skjer med sine familiemedlemmer.

I går på revolusjonsdagen ble en kvinnelig kjent TV-journalist drept i fengselet hvor hun har sittet fra august 2011.

Om du sier at du ikke er med på alt hva revolusjonen gjør er det grunn til å fengsle og torturere eventuelt drepe deg.

Pr. i dag oppgir våre kilder at det er mer enn 20 000 personer i fengsel i Tripoli nå og mange av dem er mindreårige.
Hevnaksjoner fra opprørerne  dreper og bl.a. Tawergha mer enn 30 000 mennesker ble drevet på flukt til Tripoli og  mens husene ble brent og opprørerne fulgte etter og drepte i flyktningeleiren i Tripoli.

Det er en regjering i Tripoli og en i Banghazy for opprørerne. I tillegg er det Tripoli Counsel som får støtte fra Quatar som prøver å lage en muslimsk republikk.

Det er også mange internflyktninger  som prøver å komme til Tripoli for å få beskyttelse, men det er brigader som skyter på flyktningeleirene. Mange kvinner og barn blir drept.

UDI må snarest oppdatere sin Landinfo side slik at saksbehandlerne kan få riktig informasjon når de behandler saker om beskyttesle for libyske borgere.
http://www.amnesty.no/aktuelt/flere-nyheter/ett-%C3%A5r-siden-oppr%C3%B8ret-grov-tortur-i-libya
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152193#.Tz_v3KN5mK0

Bjørg Irene Karlsen
Asylum Today

No comments:

Post a Comment